Budilka in Jaka – sta dober par?

24- letni Jaka Peterka že nekaj časa kroji jutra poslušalcev radia Hit v Hitovi Budilki. S svojim svežim, mladostnim in včasih tudi malce »odbitim« pristopom (barva njegove obutve skoraj nikoli ni enaka in vsakih nekaj mesecev ima nov tatoo) poskrbi, da se vaš dan začne prijetno, neobremenjeno in predvsem z dobro glasbo za vse generacije. A vstati je vseeno težko...


No, od oktobra naprej mu dela družbo v studiu sovoditeljica Aida. Domžalčan, tudi vokalist skupine Imset, ki že uspešno zaseda slovenske odre, ljubi tatuje. Jaka vam dela družbo na frekvencah radia Hit vsako jutro od 6h do 10h. Ga poznate?
Jaka pravi, da ga glasba spremlja že od malih nog, že v vrtcu, ko je dobil bobnarske palice in plastično kitaro, je pripravil koncert in dobil prvi dve »fenici«


Obvlada tudi stdata-reljanje in nogomet, celo tajski boks ter ljubi bordanje in palačinke z nutelo. Pravi, da je najraje postrežen z dobrim aplavzom po koncertu, , a lahko bi rekli, da te sanje že živi. Torej spremlja ga glasba tako in drugače, v službi in popoldne in zvečer z Imseti, ki so svojo debitantsko ploščo že izdali. Naslov prvega singla in tudi uspešnice je Jadrava in lahko bi rekli, da mu kar pristoji, saj tudi Jaka uspešno jadra med glasbo na radiu in glasbo v njegovem zasebnem življenju.
Nor je na potovanja in do zdaj sta mu bili najljubši Kenija in Kuba. Brez koncertnih glasbenih festivalov seveda tudi ne gre, je pa nor tudi na adrenalinske športe. Njegovo življenjsko vodilo je trma in ponavadi mu zadan cilj uspe tudi doseči, ravno zaradi tega. Pravi pa, da je njegova slabost to, da se za marsikatere stvari ne sekira in zato izpade »čuden«.


Pravi, da o sebi ni nikoli razmišljal kot o radijskem voditelju, a se je kar zgodilo, nekega dne na Valentinovo pred nekaj leti. In zdaj je tu. Vesel, da je radio Hit ostal »domač« radio, pogosto tudi spontan, kar za mnoge slovenske radijske postaje težko trdimo. S sovoditeljico Aido vam dela družbo vsako jutro med 6.00 in 10.00 uro, na radiu Hit.

Galerija slik