RADIO HIT, PRVA KOMERCIALNA RADIJSKA POSTAJA V SLOVENIJI, PRAZNUJE 26 LET!

Daljnega leta 1993, je na 1.aprila začela oddajati prva komercialna radijska postaja, radio Hit. Tako se je na slovenskem radijskem trgu začela velika sprememba in tudi pestrost. Z ekipo so orali ledino na vseh področjih in prinesli v domove Slovencev drugačnost, živahnost in pravo zabavo, predvsem pa dobro glasbo in vsebino, ki so jo znali plasirati na drugačen način.

Prvi so začeli z jutranjim šovom, po vzorih svetovno priznanih radijskih postaj, prvič so radijske osebnosti postale znane osebnosti, tudi na splošno.

Z mlado ekipo so neposredno oddajali program z najvišjega vrha Slovenije, s Triglava, kamor so vso opremo sami odnesli. Prvi so že pred več kot dvanajstimi leti preselili radio na gledališki oder ter povabili k sodelovanju tudi znane Slovence, glasbene skupine pa so pesmi izvajale v živo na odru Špas teatra. Prvič v Sloveniji so udejanjili radijski resničnostni šov in v živo neposredno oddajali program iz Las Vegasa. Bolj je bil podvig nor, z večjim zanosom se ga je ekipa lotila, samo nebo je bilo meja.

In radio Hit je z vami še danes. Z najboljšim glasbenim izborom za vse generacije in dejansko z največ glasbe v eni uri. Jutra sproščeno krojita Aida in Jaka, na poti domov vas spremlja Rudi. Svež veter v ekipi radia Hit je pripravljen na še več izzivov.

 Na sam dan norcev, na 1.aprila, je bila ekipa radia Hit še bolje razpoložena, lahko bi rekli, da so bili pravi norci, saj so uganjali norčije na čisto poseben način, ki se v tujini imenuje "roast". Da bi bilo še bolj zanimivo, so morali Aida, Jaka in Rudi med seboj tekmovati, kdo bo drugega bolje "zroastal". Seveda so razsodniki poslušalci, ki lahko glasujejo za svojega najljubšega "roasterja" prek sms-a, z malo sreče pa bo eden od njih še nekoga lahko za cel vikend odpeljal v Rimske terme na popolno razvajanje. 

 In osrednji veliki dogodek ob 26. letnici radia HIt? Seveda je to prenovljena uradna himna radia Hit, Življenje z nami je lepše. Za pomoč smo poklicali Rok`n`band, Alyo in Zlatka. Si jo boste naslednjih 20 požvižgavali tudi vi? Poslušajte jo!

 https://www.youtube.com/watch?v=biSvsiCRGKg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1z-9itfMKwhzWmNq6Y_S5EEqgYOLtl4T2Rmh-H6TePp_GYkKvNFYnw5Bs  

 

-- 

Galerija slik