RADIO HIT, PRVA KOMERCIALNA RADIJSKA POSTAJA V SLOVENIJI, PRAZNUJE 28 LET!

Daljnega leta 1993, je na 1.aprila začela oddajati prva komercialna radijska postaja, radio Hit. Tako se je na slovenskem radijskem trgu začela velika sprememba in tudi pestrost. Z ekipo so orali ledino na vseh področjih in prinesli v domove Slovencev drugačnost, živahnost in pravo zabavo, predvsem pa dobro glasbo in vsebino, ki so jo znali plasirati na drugačen način.

Prvi so začeli z jutranjim šovom, po vzorih svetovno priznanih radijskih postaj, prvič so radijske osebnosti postale znane osebnosti, tudi na splošno.

Z mlado ekipo so neposredno oddajali program z najvišjega vrha Slovenije, s Triglava, kamor so vso opremo sami odnesli. Prvi so že pred več kot dvanajstimi leti preselili radio na gledališki oder ter povabili k sodelovanju tudi znane Slovence, glasbene skupine pa so pesmi izvajale v živo na odru Špas teatra. Prvič v Sloveniji so udejanjili radijski resničnostni šov in v živo neposredno oddajali program iz Las Vegasa. Bolj je bil podvig nor, z večjim zanosom se ga je ekipa lotila, samo nebo je bilo meja.

In radio Hit je z vami še danes. Z najboljšim glasbenim izborom za vse generacije in dejansko z največ glasbe v eni uri.

 https://www.youtube.com/watch?v=biSvsiCRGKg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1z-9itfMKwhzWmNq6Y_S5EEqgYOLtl4T2Rmh-H6TePp_GYkKvNFYnw5Bs  

 

 

https://www.radiohit.si/si/ekipa/program/renata-smesnjavec

 

https://www.radiohit.si/si/ekipa/program/renata-smesnjavec

-- 

Galerija slik